Visie op rechtsbijstand

Betaalbare rechtsbijstand

Rechtbijstand is duur en vaak niet voor iedereen te betalen. Adviesbureau Vreeker gaat er echter vanuit dat zij iedereen kan helpen, door de klant te bepalen hoeveel bijstand hij/zij van ons verlangt. Voor een klein bedrag is het daardoor al mogelijk om Adviesbureau Vreeker in te schakelen.

Procederen als laatste redmiddel

Adviesbureau Vreeker gaat er vanuit dat procederen het laatste redmiddel is. Er eerst met de overheid of andere partijen uitkomen staat voorop. In de optiek van adviesbureau Vreeker is er met elkaar uitkomen altijd beter dan de verhoudingen op scherp te zetten door naar de rechter te stappen.

Visie op ruimtelijke ontwikkeling

Vroeg bij het proces betrekken

Ruimtelijke ontwikkeling is een ingewikkeld en langdurig proces. Om dit proces goed te kunnen begeleiden en tot een goed einde te brengen dient bij de start helder te zijn wat wel en niet mogelijk is en welke risico's aan verschillende alternatieven kleven. Een heldere analyse van de voor u relevante wet- en regelgeving en mogelijke obstakels, kan voorkomen dat u aan het begin keuzes maakt die later niet of niet meer werken.

Niet eerst visie en dan pas ruimtelijke besluitvorming

Vaak wordt eerst de ruimtelijke visie opgesteld en start men pas daarna met het omzetten van de visie in de benodigde besluiten, zoals een omgevingsvergunning , een waboprojectbesluit en/of een bestemmingsplan. Vaak gebeurd het echter dat de visievorming erg lang heeft geduurd en de uitgangspunten uit de visie niet meer overeenstemmen met bijvoorbeeld de marktomstandigheden en/of regelgeving. Adviesbureau Vreeker adviseert dan ook om visievorming en het omzetten van die visie in concrete besluiten deels gelijktijdig en niet volgtijdelijk te plannen. Hierdoor voorkomt men dat de visie later niet meer strookt met de werkelijkheid.

Op de achtergrond is een deel van de Masterplankaart van het grootschalige glastuinbouwgebied PrimAviera te zien. PrimAviera is een project van nationale betekenis en omvat 335 hectare glastuinbouw. De glastuinbouw wordt grotendeels langs de A4 in de gemeente Haarlemmermeer gerealiseerd. Immiddels kan men vanaf de A4 zien dat de eerste fase van PrimAviera wordt gebouwd, respectievelijk 40 hectare glastuinbouw nabij het dorpje Burgerveen. De vergunningverlening voor deze eerste fase was complex, i.v.m. de MER-actualisatie die eraan gekoppeld was.